11/06/2020

Vöröslencse leves

 A hidegebb időben nagyon szeretjük a laktató, meleg leveseket. Ez a vöröslencse leves pont olyan, és ráadásul rettenetesen finom 😇Mutatom, hogy készítsétek el:


  • 2 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 bögre vöröslencse (2 dl)
  • 2 ek bulgur
  • 0,5 kk őrölt paprika
  • 0,5 kk kurkuma
  • bors
  • 4 bögre alaplé
  • 1 kk szárított petrezselyemzöld
  • fűszermalomból még egy kis őrölt chili ha szeretitek 

Tálaláshoz:

  • friss petrezselyemzöld
  • citromlé

Az olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és keverd jól össze az egészet. Öntsd fel az alaplével, majd add hozzá a vöröslencsét és a bulgurt. Tegyél bele 0,5-0,5 kiskanálnyi kurkumát és őrölt paprikát, 1 kk petrezselyemzöldet, borsot ízlés szerint. Ha szeretitek, őrölt bele egy kis csípős chilit, de akár édes paprikát is. Főzd össze az egészet 15-20 perc alatt. Ellenőrizd, hogy kell-e bele még esetleg só/bors. Ha kész, friss petrezselyemzölddel megszórva, kis citromlével meglocsolva tálald.😉 

3 megjegyzés:

Jutkity írta...

A vega hozzaszol rovatunk bemutataja: En a lencselevest es fozeleket ugy suritem h a fot lencse egy reszet ledaralom es hozzakereverem a leveshez, fozelekhez. Illetve, mostanaban nagyon bejon h szaritott paradicsomot ( kb 2 db-ot ) keverek a lencsehez :)

Eva írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Eva írta...

Jutkity, ezt a szárított paradicsomot ki fogom próbálni!Anyuék épp most aszaltak egy csomó koktélparadicsomot, ami a kertjükben termett!