- 500 gr csirkemell
- 300 gr sonka
- 300 gr trapista
- 200 gr párolt gomba (vagy konzerv)
- 2-3 savanyú paprika
- 5 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 sütőpor
- fűszerkeverék
- petrezselyemzöld
- só
- bors
A csirkemellet sós vízben főzd meg, majd vágd vékony csíkokra, a sajtot reszeld le, a savanyú paprikát pedig vágd kockára. Egy kerek piteformát vékonyan kenj meg olajjal, majd egyenletesen fedd be a forma alját a csirkemell csíkokkal. Erre kerül a párolt gomba, erre a savanyú paprika, erre a reszelt sajt, és végül az egészet fedd be a sonkaszeletekkel. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a tejölt 1 ek lisztet és a sütőport, add hozzá a petrezselyemzöldet, egy kis sót, borsot, és vegetát, majd ezzel a cuccal öntsd nyakon a tepsi tartalmát. Mehet a 200 C-ra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sül.
Elkészítés menete képekben:)
P.S:Forrás: Dobra hrana, 01/2009
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése