9/30/2010

Narancsos sáfrányos rizses csirke


  • 6 csirkecomb
  • 1 vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 300 gr gomba
  • 1 csomó újhagyma
  • 150 gr rizs
  • 1 narancs leve és héja
  • 0,5 gr sáfrány
  • 6 dl leves (kockából)
  • 1 kk őrölt piros paprika
  • vegeta
  • bors
  • pici olaj
A combokat szórd meg vegetával és dörzsöld be őrölt piros paprikával, majd forró olajon süsd meg őket minden oldalról. Add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott vöröshagymát, pirítsd pár pericg, majd öntsd fel a leves felével. Párold addig, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. Vedd ki a húst, dobd bele a lábasba a felkarikázott újhagymát, a felszeletelt gombát, a rizst, a sáfrányt, és a narancs reszelt héját és kifacsart levét.Kevergetve főzd, és apránkémt öntsd hozzá a fennmaradt levest, egészen addig, amíg a rizs meg nem fő és a felesleges folyadék el nem párolog:)

Forrás: Dobra hrana, 07/2009

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet igazán guszta a kép. Megkóstolnám

Chef Viki írta...

Imádom a színeit :-)))

Plusz a gyümölcs és hús is nagy kedvencem!