- 3 dl víz
- 75 ml étolaj
- 2 kk só
- 300 gr búzaliszt
- 100 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 csomag szárított élesztő (2x7gr)
- 1 kk cukor
- 1 ek sikér
- 100 gr zabpehely
A felsorolt hozzávalókat a zabpehely kivételével a megadott sorrendben töltsd a kenyérsütő tartályába, majd indítsd el a gépet normál programon. A hangjelzés után add hozzá a zabpelyhet is. A megsült kenyeret borítsd rácsra és hagyd hűlni.
P.S: A recept Dr. Oetker Kenyérsütés 2 c. könyvéből származik. Az eredeti sikért nem ír, de én tettem bele. Nagyon finom, és ahogy a recept címe is mondja, tartalmas kenyér:)
2 megjegyzés:
Nagyon belejöttél mostanában a kenyérsütésbe. Ez a könyv nekem is megvan és nagyon jópofa ötletek vannak benne.
Gyönyörű
Én még mindig félek nekiállni, de lassan eljön az én első kenyerem ideje is :)
Megjegyzés küldése