- 2 tojás
- 100 gr nádcukor
- 1 kk fahéj
- 100 gr vaj
- 175 gr teljes kiőrlésű liszt
- 2 kk sütőpor
- 50 gr zabpehely
- 350 gr banán, meghámozva
- 100 gr durvára vágott dió
A tojásokat keverd össze a cukorral, fahéjjal és a puha vajjal, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a zabpelyhet. Legvégül add a masszához az összetört banánt és a durvára vágott diót, majd keverd össze. Öntsd vajazott-lisztezett (vagy szilikonos) őzgerinc- vagy kenyérformába, és süsd 180 C-on tűpróbáig.
P.S: Forrás: BBC Good Food, 101 Torta és sütemény, Kipróbált és bevált receptek. A sütemény sütési ideje attól függ, hogy mekkora és milyen formában sütitek. Az őzgerinc formák általában hosszabbak a síma kenyérformánál, így ezekben nagyjából 60 perc alatt sül meg a banánkenyér. A síma négyszögletű kenyérformában valamivel hosszabb ideig tart a sütés, így ha kezd barnulni a süti teteje, érdemes alufóliával befedni nagyjából a sütési idő felénél.
Még több banánkenyér recept:
3 megjegyzés:
Ez gyönyörű lett és biztosan nagyon finom is, látszik rajta!
Én is nagy GF rajongó vagyok!:-)
Mennyi finomság
Bianka, köszi! Latsia, GF Forever!!!Én is imádom:)))
Megjegyzés küldése