- 75 gr zabpehely
- 150 gr liszt
- 1 kk fahéj
- 150 gr barna cukor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 150 gr vaj
- 2 ek méz
- vanília aroma
- 4 ek tej
Keverd össze a zabpelyhet a liszttel, a fahéjjal, cukorral és a szódabikarbónával. Alacsony lángon olvaszd fel a vajat a mézzel, add hozzá a vanília aromát és keverd össze a lisztes masszával, add hozzá a tejet is, és keverd jól össze, hogy jó sűrű tésztát kapj. Formálj belőle kis golyókat, picit lapítsd össze őket, és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. 175 C-ra előmelegített sütőben süsd a kekszeket aranybarnára, kb. 12-15 perc alatt.
P.S: Ezt a receptet Stahl Judit Gyors édességek c. könyvéből próbáltam ki. A kekszek finomak, puhák, és brutál mód szétterülnek, úgyhogy szerintem a dió nagyságnál kisebb golyókat érdemes készíteni.
6 megjegyzés:
Jól néznek ki a kekszeid! Egy bögre meleg kakaóval/teával/tejeskávéval isteni lakoma borongós őszi délutánokra, estékre... Körülbelül hány keksz lesz ekkora adagból? Ági
Szia Ági! Emlékeim szerint kb. 35 keksz lett ebből a mennyiségből, két tepsivel sütve. De én a recept szerint diónyi golyókat formáltam, és jó fél tenyérnyi kekszeket kaptam. Szóval szerintem jobb kisebb golyókat készíteni, úgy biztos a keksz darabszáma is jóval több lesz:)
Éva a méz adagját nem tüntetted fel, abból mennyit kell összeolvasztani a vajjal???? Köszi
Oda van írva: 2 ek méz
Most teszteltem, mini diónyi méretben, 25 db lett belőle!
2 evőkanal méz
Megjegyzés küldése