- 10 gr zselatin
- 50 ml hideg víz (a zselatinhoz)
- 20 ml víz (a gyümölcscukorhoz)
- 100 gr gyümölcscukor
- 1 ek étkezési glicerin
- 900 gr porcukor
A zselatint öntsd egy kis tálkába, és önts rá 50 ml hideg vizet. A gyümölcscukrot öntsd lábasba, önts rá 20 ml vizet, és olvaszd fel folyamatosan kevergetve, amíg fel nem forr. Hagyd fél percig forrni, és vedd le a tűzről. Mosd add hozzá a zselatint és a glicerint, és jól keverd össze.
Egy keverőtálba önts fél kg porcukrot, add hozzá a zselatinos masszát, keverd össze kanállal, majd öntsd egy porcukorral picit meghintett munkafelületre, és folyamatosan gyúrva add hozzá a maradék porcukrot. Ennyi a nagy varázslat. Ez után már csak kb. 30 percig kell hagyni, hogy hűljön.
Az így elkészített fondant jól csomagold be egy zacskóba, és szobahőmérsékleten tárold. Igény szerint különböző színekre festheted ételfestékkel. Ha por alapú ételfestéket használsz, oldd fel egy kis vízben, és úgy add hozzá a fondanhoz.
Ez a recept a fondan Nagyasszonyától származik, Minjától, aki egy videót is készített az alkészítés módjáról. Mielőtt nekikezdtek, érdemes végignézni, csak pár perc:) Tényleg egyszerű, mint az egyszer egy!
1 megjegyzés:
Szuper!
Biztosan kipróbálom!
:))
Megjegyzés küldése