11/20/2013

Almás sárgarépás süti



  • 220 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 0,5 kk só
  • 1 kk fahéj
  • 5 ek olaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 ek narancslé
  • 140 gr nádcukor
  • 140 gr finomra reszelt sárgarépa
  • 1 közepes alma meghámozva, lereszelve
  • 85 gr mazsola
  • darabolt dió


Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a fahéjat, egy másikban pedig az olajat, a narancslét és a cukrot. Add a narancsos keveréket a liszthez, majd keverd hozzá a reszelt sárgarépát, almát, mazsolát, és a reszelt narancshéjat. Öntsd a masszát vajazott-lisztezett (vagy simán csak sütőpapírral bélelt) kisebb tepsibe, szórd a tetejére a darabolt diót, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig.

P.S: Recept ebből a könyvből kipróbálva. Eredetiben tökmag van, én diót tettem, eredeti 20cm-es kerek tortaformát ír, én simán tepsiben sütöttem. Eredetiben sütési idő 50-60 perc, nekem nagyjából 35 perc alatt kész is lett. Finom:)

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pár napja már szemezek ezzel a süteménnyel. Ma el is készítettem a recept alapján. Nagyon jól sikerült, finom. Köszönöm a receptet!

Eva írta...

Szia, nagyon örülök, hogy ízlett:) Jó sütögetést:)!

Ágnes írta...

Már kétszer megcsináltam. Ízlett az egész családnak. Biztos lesz folytatás... �� Köszönöm az ötletet.

Ágnes írta...

Már kétszer megcsináltam. Ízlett az egész családnak. Biztos lesz folytatás... 😊

Eva írta...

Örülök Ági, hogy ízlett Nektek! :)

Timus írta...

Nagyon jól sikerült úgy, hogy hozzá tettem 2.5 dl tejet. Különben nem állt volna össze. Máskor is fogom sütni, annyira ízlik.

Névtelen írta...

Szia!Nem kell hozzá tojás?Mitől fog így összeállni?

Eva írta...

Nem, nem kell bele tojás. A folyékony hozzávalók teszik a dolgukat :)