11/25/2013

Rántott tengeri hal dalmát körettel

Ez az étel pofonegyszerű, mégis nagyon de nagyon finom. Ebben az esős időben visszaidézi az Adriát:)Mutatom, hogyan készítem.

Kell hozzá:
  • tengeri halfilé (pl. hekk)
  • frissen őrölt fehér bors
  • citromlé
  • liszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa
Körethez:
  • 3-4 közepes krumpli
  • kb. 200 gr leveles spenót
  • 50 gr vaj
  • 2-3 gerezd áttört fokhagyma
  • olívaolaj
  • frissen őrölt fehér bors
  • vegeta ízlés szerint
Ha fagyasztott halat használsz, hagyd teljesen felolvadni és jól csöpögtesd le. A halfiléket sózd meg, őrölj rá fehér borsot, és jól locsold meg citromlével. Lefedve tedd a hűtőbe egy fél órára, amíg előkészíted a köretet. A krumplit hámozd meg és vágd kockákra. Tedd fel vegetás vízben főni, és mikor már majdnem kész, dobd a vízbe a spenótot is. Így együtt főzd még olyan 5 percig, majd szűrd le. A vajat olvaszd fel, nyomd bele a fokhagymát, és forgasd meg benne a krumplit és a spenótot. A köretet sózd, borsozd, (esetleg ha szeretitek, szórd meg pici Vegetával), és locsolj rá egy kis olívaolajat. Összeforgatod, és már meg is vagy. A halszeleteket egyenként mindkét oldalról forgasd lisztbe, majd a felvert tojásba, és legvégül a zsemlemorzsába. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és süsd aranybarnára a halszeleteket. Szedd papírtörlőre, locsold meg citromlével, és mehet is egy szép kis tálon az asztalra:). Friss salátával tálald.

Nincsenek megjegyzések: