11/28/2013

Almás fahéjas muffin


  • 3 tojás
  • 2,5 dl cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek sárgabarack lekvár
  • 1 kk fahéj
  • 1,5 dl olaj
  • 2 nagy savanykás alma
  • 3,5 dl liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici citromlé
  • mazsola


A tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a citrom reszelt héját és csavarj bele egy kis citromlevet (én nagyjából egy fél citrom levét szoktam bele tenni). Add hozzá a sárgabarack lekvárt, a fahéjat, olajat, 2 nagy, hámozott, lereszelt almát, és a sütőporral elkevert lisztet. Adhatsz hozzá mazsolát is vagy darabolt diót, vagy mindkettőt ízlés szerint. A tésztát töltsd papírkosarakba és süsd a muffinokat 200 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc).

P.S: Eredeti recept itt. Hát ez az egyszerű, de nagyszerű kategória. A tészta a reszelt alma miatt napok múlva sem száraz, nagyon finom. A gyerekek is imádják, Marko szó szerint négyesével szedte őket a tálcáról, úgyhogy a 24 db, ami ebből a mennyiségből kijön, félelmetes sebességgel fogy el:)

Nincsenek megjegyzések: