- 350 gr liszt
- 50 gr étkezési keményítő
- 1 sütőpor
- 200 gr porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 250 gr vaj/margarin
- 5 tojás
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 100 gr mazsola vagy más aszalt vagy kandírozott gyümölcs
A lisztet keverd össze az étkezési keményítővel és a sütőporral. A lágy margarint keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá a tojásokat, a narancs reszelt héját és a levét, majd forgasd össze a két masszát, hogy szép, egynemű legyen. A legvégén add hozzá a mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöket. A tésztát öntsd vajazott-lisztezett kuglófformába, és 180 C-ra előmelegített sütőben süsd 55 percig. A formában hagyd hűlni, majd fordítsd tányérra. Szórd meg porcukorral és már tálalható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése