2/10/2014

Narancsos kuglóf (Dr. Oetker)


  • 350 gr liszt
  • 50 gr étkezési keményítő
  • 1 sütőpor
  • 200 gr porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 250 gr vaj/margarin
  • 5 tojás
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 100 gr mazsola vagy más aszalt vagy kandírozott gyümölcs


A lisztet keverd össze az étkezési keményítővel és a sütőporral. A lágy margarint keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá a tojásokat, a narancs reszelt héját és a levét, majd forgasd  össze a két masszát, hogy szép, egynemű legyen. A legvégén add hozzá a mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöket. A tésztát öntsd vajazott-lisztezett kuglófformába, és 180 C-ra előmelegített sütőben süsd 55 percig. A formában hagyd hűlni, majd fordítsd tányérra. Szórd meg porcukorral és már tálalható is.

Nincsenek megjegyzések: