3/28/2014

Banános zabpehelyszelet


  • 140 gr vaj
  • 100 gr nádcukor
  • 2 ek méz
  • 350 gr apró szemű zabpehely
  • 0,5 kk sütőpor
  • 1 púpos kk fahéj
  • 2 érett banán (villával összetörve)


Az első 3 hozzávalót alacsony lángon olvaszd össze, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a többi hozzávalót. Jól dolgozd össze a masszát, és tedd sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe. Egyengesd el a felületét, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg a széle aranybarna nem lesz (kb. 20 perc). Csak akkor szeleteld, amikor már teljesen kihűlt.

P.S: A receptet a BBC Good Food 101 Torta és sütemény c. könyvéből próbáltam ki, és nagyon meg voltam vele elégedve.Kategóriájában szerintem teljesen megállja a helyét:) Mostanában számíthattok tőlem sok kalóriaszegény - de egészséges - kajára, ugyanis nyaralásig vissza akarok térni a szülés előtti formámba. De persze azért az édességről - korlátolt mennyiségben - nem mondok le:)

Nincsenek megjegyzések: