- 140 gr vaj
- 100 gr nádcukor
- 2 ek méz
- 350 gr apró szemű zabpehely
- 0,5 kk sütőpor
- 1 púpos kk fahéj
- 2 érett banán (villával összetörve)
Az első 3 hozzávalót alacsony lángon olvaszd össze, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a többi hozzávalót. Jól dolgozd össze a masszát, és tedd sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe. Egyengesd el a felületét, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg a széle aranybarna nem lesz (kb. 20 perc). Csak akkor szeleteld, amikor már teljesen kihűlt.
P.S: A receptet a BBC Good Food 101 Torta és sütemény c. könyvéből próbáltam ki, és nagyon meg voltam vele elégedve.Kategóriájában szerintem teljesen megállja a helyét:) Mostanában számíthattok tőlem sok kalóriaszegény - de egészséges - kajára, ugyanis nyaralásig vissza akarok térni a szülés előtti formámba. De persze azért az édességről - korlátolt mennyiségben - nem mondok le:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése