3/21/2014

Olasz szardellás olívás spagetti

Mártáshoz:
  • 20 szem fekete olívabogyó
  • kb.10 szardella filé
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 nagy citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
És még:
  • 250 gr teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • reszelt parmezán

Egy lábasban tegyél fel vizet forrni, adj hozzá sót, pici olajat, és tedd bele a spagetti tésztát főni. Amíg a tészta fől, fogd a késes aprítógépedet, és tedd bele szép sorban az összes hozzávalót, ami a mártáshoz kell. Turmixold krémesre, és adj hozzá a tészta főzővizéből fél bögrényit (1-1,5 dl), és még egy utolsót mixelj rajta. A leszűrt tésztát forgasd össze a mártással, reszelj rá parmezánt és díszítsd petrezselyemlevelekkel.Imádjuk!

Nincsenek megjegyzések: