1/05/2021

Tepsis hús :)

Ezért a húsért nagyon fogtok engem szeretni 😉 Minimális munka, maximális időkihasználás és íz😍😇 Előző nap csak bepácoljátok a husit, másnap nincs vele dolgotok, a sütő elvégzi a munkát helyettetek 💪

  • 8-10 szelet karaj
  • 1,5 dl olaj
  • 2 ek mustár
  • 1 kk sülthús fűszer
  • 1 nagy citrom leve
  • pici fehér bors
  • 4-5 vöröshagyma
  • 4-5 pirospaprika hosszában felszeletelve

A karajszeleteket sózd meg mindkét oldalról. Az olajat, mustárt, sülthús fűszert, a fehér borsot és a citromlevet kézi habverővel keverd krémesre, és kend be vele a húsok mindkét oldalát. A húsokat rendezd egymás tetejére egy dobozba, ha maradt a pácból, azt is nyugodtan öntsd rá, jól zárd le, és mehet a hűtőbe, egy, vagy akár két napra is. Másnap tedd egy tepsibe a hússzeleteket, a tetejükre tegyél vékony karikára vágott hagymát, és fedd be a paprikaszeletekkel. 


A tepsit jó szorosan takard le alufóliával, és tedd be 160 C-ra előmelegített sütőbe 2 órára. Vedd le a fóliát, és 180C-on süsd további fél órát, hogy a paprika jól megpiruljon. Kész is! 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Semmi folyadék nem kell sütéskor a hús alá?

Eva írta...

Szia, nem, abszolút semmi sem kell alá. A hús a fólia alatti párolódás során nagyon finom levet fog engedni. Abból gyakran szoktam mártást is készíteni egy kis keményítővel besűrítve.