- 20 gerezd fokhagyma (kb. 2 egész fej)
- pici olívaolaj
- só
- bors
- 2 ujjnyi vaj
- 2 vöröshagyma
- pici kakukkfű
- 1 közepes krumpli
- 9 dl alaplé
- még ízlés szerint vegeta, só, bors
- reszelt parmezán sajt ízlés szerint
- bagett szeletek
A fokhagyma gerezdeket (nem kell tisztítani, hanem héjastól) locsold meg egy kis olívaolajjal, sózd, borsozd, jól forgasd össze hogy mindenhova jusson az olívaolajból, majd tedd be 180 C-ra előmelegített sütőbe bő 30 percre. Közben a hagymát tisztítsd meg és vágd apróra, a vajon párold üvegesre. A sült fokhagymából nyomd ki belsejét, add a vöröshagymához, szórj rá kakukkfüvet ízlés szerint. Enged fel az alaplével, majd dobd bele a krumpli kockákat. Hagyd főni, amíg a krumpli megpuhul. Közben a bagett szeleteket locsold meg fűszeres olívaolajjal, és pirítsd meg a sütőben. Botmixerrel krémesítsd a levest, ha kell, adj hozzá még egy kis vegetát, sót, borsot. Minden tányérba reszelj egy jó adag parmezánt, majd szedd rá a krémlevest és a pirított bagettel tálald. Isteni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése