5/06/2021

Fokhagyma krémleves

  • 20 gerezd fokhagyma (kb. 2 egész fej)
  • pici olívaolaj
  • bors
  •  2 ujjnyi vaj
  • 2 vöröshagyma
  • pici kakukkfű
  • 1 közepes krumpli
  • 9 dl alaplé
  • még ízlés szerint vegeta, só, bors
  • reszelt parmezán sajt ízlés szerint
  • bagett szeletek

A fokhagyma gerezdeket (nem kell tisztítani, hanem héjastól) locsold meg egy kis olívaolajjal, sózd, borsozd, jól forgasd össze hogy mindenhova jusson az olívaolajból, majd tedd be 180 C-ra előmelegített sütőbe bő 30 percre. Közben a hagymát tisztítsd meg és vágd apróra, a vajon párold üvegesre. A sült fokhagymából nyomd ki belsejét, add a vöröshagymához, szórj rá kakukkfüvet ízlés szerint. Enged fel az alaplével, majd dobd bele a krumpli kockákat. Hagyd főni, amíg a krumpli megpuhul. Közben a bagett szeleteket locsold meg fűszeres olívaolajjal, és pirítsd meg a sütőben. Botmixerrel krémesítsd a levest, ha kell, adj hozzá még egy kis vegetát, sót, borsot. Minden tányérba reszelj egy jó adag parmezánt, majd szedd rá a krémlevest és a pirított bagettel tálald. Isteni :)

Nincsenek megjegyzések: