Nem tudom, mi van velem, de az elmúlt időben egyfolytában kávés sütiket készítek, és odáig vagyok tőlük, de tényleg! Hozom majd nektek mindet, szép sorjában 😁. Ezzel a karamellás-kávés kuglóffal kezdem, majd hozok Nektek Tiramisu tekercset és brutálisan finom Baylieses tiramisu kuglófot.Mind egytől egyik nagyon finomak 😍😍😍
Szóval, mutatom, hogy készítsétek:
- 1 margarin (250 gr)
- 220 gr cukor
- pici só
- 5 tojás
- 340 gr liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 3 kk Nescaffe
- rumaroma
- 100 gr tejkaramella apróra vágva, vagy csokis karamell golyó
Mázhoz:
- 2 ek forró víz
- 2-3 kk Nescaffe
- 4 ek porcukor
A margarint keverd habosra, majd add hozzá a cukrot és a sót. Folyamatosan keverve add hozzá egyenként a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Oszd két részre a tésztát, és az egyikbe keverd bele a pici vízben feloldott kávét és rumaromát (vagy ha rumot használsz, abban oldd fel). A kuglófformát vajazd, lisztezd, majd váltakozva tegyél bele a világos és a sötét tésztából. Minden rétegre szórj karamellgolyót/vagy apróra vágott tejkaramellát. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig. Rácson hagyd kihűlni. A mázhoz a vízben oldd fel a kávét, és keverd bele a porcukrot, és csorgasd a kuglófra. Kész is😉😇
A recept a Dr Oetker Bögrés-poharas tészták szakácskönyvből lett elkészítve 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése