11/07/2008

Sós őzgerinc


  • 6 tojás
  • 1 tejföl
  • 250 gr sonka
  • 150 gr trapista sajt
  • 150 gr piros savanyú paprika
  • 250 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 1,5 kk só

A tojásokat mixerrel összekevered, hozzáadod az olajat, majd a tejfölt. A sonkát, paprikát és a sajtot felkockázod, belekevered a masszába, majd hozzáadod az aprított petrezselymet, sót és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 C-ra előmelegített sütőben sütöd 2 db őzgerincformában. Ennyi:)

P.S. A felkockázott hozzávalók természetesen variálhatók (mehet bele kukorica, gomba, zöldborsó, csemegeuborka, olajos paprika, olívabogyó, szárított paradicsom, szóval bármi, amit szerettek), a lényeg, hogy az össz súlyuk 550 gr legyen:) Sokszor szoktuk készíteni, főleg ha vendégeket várunk, mert ránézésre is szép, és az íze is finom:)Nem szokott belőle maradni:)

Nincsenek megjegyzések: