11/23/2008

Tortellini paradicsommártással


  • 1 zacskó rikottás tortellini
  • 1 zacskó gombás tortellini
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 bögre "Mutti" darabos paradicsomkonzerv
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 köteg friss petrezselyem apróra vágva
  • só, őrölt bors
  • origano
  • reszelt sajt
A tortellinit megfőzöd sós vízben, amihez adtál pár csepp olívaolajat. A hagymát apró kockákra vágod, üvegesre pirítod az olívaolajon, hozzáadod a darabos paradicsomkonzervet, a fűszereket, főzöd kb. 10 percig. Ekkor hozzáöntöd a tejszínt, még egyszer az egészet összemelegíted, és ezzel a mártás kész is. A tortellinit leszűröd, ráöntöd a mártást, és megszórod reszelt sajttal.
P.S: Carlos valamelyik nap hazaállított két zacskó tortellinivel, amit párban árultak, természetesen akciósan. Hát, a tortellini, mint olyan, nem nagy kulináris kihívás, hacsak nem akarod magad elkészíteni úgy teljes egészében. Egyszer biztosan nekiállok majd, ha nem tudok majd a sok szabadidőmmel mit kezdeni, de addig is összedobtam ezt a gyors mártást, amitől egy komplett kis kaja kerekedett ki a két zacskónyi tésztából:)

Nincsenek megjegyzések: