2/27/2009

Schwarzwald torta


Tészta:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl olaj
  • 2 dl narancslé
  • 30 dkg liszt
  • 3 ek kakaópor (holland)
  • 1 tasak sütőpor
  • 12 ek meggylé (vagy cseresznyepálinka)
Töltelék:
  • 600 gr meggy
  • 3 dl víz
  • 50 gr étkezési keményítő
  • 50 gr cukor
  • fahéj
  • 6 dl felvert tejszínhab

A tészta hozzávalóit a meggylé kivételével összekevered, és 180C-on sütöd előmelegített sütőben (tűpróbát érdemes végezni). Amíg a tészta hűl, készítsd el a tölteléket. Egy edénybe tedd a meggyet, a cukrot és a vizet, és tedd fel főni. Egy pici vízben keverd el az étkezési keményítőt, és öntsd a meggyhez, add hozzá a fahéjat, és kevergesd, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha ezzel megvagy, a tésztát vágd félbe, majd az első lapot locsold meg 6 ek meggylével. Ezután egyenletesen oszd el rajta a meggy felét, majd kenj rá a tejszínhabból, erre kerül a második tésztalap, majd ismét 6 ek meggylé, majd a meggy másik fele. Az egész tortát vond be a tejszínhabbal, majd díszítsd kakaóporral és meggyszemekkel:)

2 megjegyzés:

trinity írta...

Megkóstolnám, nagyon szép! Egyben is, de szeletben méginkább csábító!

Eva írta...

Köszönöm, Trinity, nyisd az ablakot, küldök egy szelettel:) Készül az olvasós post is, csak egy kicsit meg vagyok vele csúszva!Hamarosan elkészül az is:)