- 600 gr csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 5 ek liszt
- 1,5 dl fehérbor (vagy leves)
- 1,5 dl víz
- 4-5 ek tejföl
- 1 ek mustár
- 100 gr krémsajt
- 4 ek olaj
- só
- bors
- fűszerkeverék
- főtt tészta /gnocchi
A csirkemájat mosd meg, vágd félbe, majd forgasd meg minden oldalról a lisztben. A hagymát vádg apróra, a sárgarépát pedig reszeld le nagy lukú reszelőn. Egy pici olajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a sárgarpát, pirítsd pár percig, majd add hozzá a májat is. Pirítsd addig, amíg a máj át nem sül, majd öntsd fel a levessel / fehérborral, és a vízzel. Amikor a máj már szépen megpuhult, a folyadék pedig forr, és szépen besűrűsödött, keverd bele a tejfölt, a mustárt és a krémsajtot. Rottyants rajta még egyet-kettőt, és már kész is. Fűszerezd ízlés szerint, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Főtt tésztával vagy gnocchival tálald.
P.S: Ez egy isteni finom kaja, a szósz lágy, krémes, de kellőképp pikáns is, és a csirkemájjal tökéletes ízharmóniát alkot. Aki szereti a májat, feltétlenül próbálja ki:)Nekünk nagyon bevállt, és pofonegyszerűen és gyorsan elkészül!
8 megjegyzés:
Ez istenien hangzik, ki fogom próbálni! Szép, gusztusos a fotó is!
Szia!
Finomnak tűnik, én biztosan ki fogom próbálni. :)
Draga Eva,sjajan recept!
Ez már megint biztosan isteni finom, hihetetlenül ügyes vagy!
Anci, Murphy, és drága Katám, köszi szépen, édesek vagytok:)!
Puszi!!!
Hvala ti, draga Vera!Ovaj recept je stvarno pun pogodak za one koji vole džigericu. Veliki pozdrav:)
apróbb változtatással, de megfőztem. Nagyon finom lett, köszönöm az ötletet :)
Mandy Tarragon, nagyon röülök, ogy ízlett Nektek!Puszi
Megjegyzés küldése