- 4 tojás
- 500 gr túró
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 400 gr liszt
- 1 sütőpor
- 2 kk só
Keverd össze a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, és keverd homogén masszává kézi habverővel. Mehet bele az áttört túró, a só, és a sütőporral elkevert liszt. Keverd össze az egészet még egyszer, és egyengesd a masszát vajazott-lisztezett, közepes méretű tepsibe. Süsd 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sül. Amikor kihűlt, vágd háromszögekre, és már tálalható is:)
P.S: Ez egy kicsit olyan, mint a gibanica, csak nem rétestésztával készül. Sokszor készítem, amikor vendégeket várunk, mellé vékonyra szelt sonka, trapista, olíva, paradicsomszeletek, stb, és már lehet is falatozni. Főleg a pasik szeretik sör / bor mellé:)
1 megjegyzés:
Szerintem a sok túrótól finom puha,ízletes lehet.:-))
Megjegyzés küldése