- 300 gr spagetti tészta
- 500 gr csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 bögre tejföl
- 2-3 ek mustár
- 2 ek liszt
- 1 dl fehérbor/leves
- 250 gr főtt leveszöldség
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- pici olaj
Kevés olajon süsd át a csirkemájat, majd szedd tányérra. A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, öntsd hozzá a fehérbort vagy a levest, majd add hozzá a tejföl+mustár+liszt keverékét. A megfőtt leveszöldséget botmixerrel pürésítsd össze, és add a szószhoz. Pár percig rottyantsd az egészet össze (ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis levest), fűszerezd, tedd vissza a szószba a májat, és még egy pár percig hagyd a tűzön, hogy szépen elvegyüljönek az ízek. A spagettitésztát sós vízben főzd meg, csepegtesd le, majd jól forgasd össze a májas vadasszósszal. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálald.
P.S: Anyu itt volt nálunk, hogy segítsen a házimunkában, hogy én nyugodtan foglalkozhassak a picivel. Magával hozta a Gyermelyi tésztakönyvét, amiben egy csomó nagyon gyors és nagyon finom recept van, abból néztük ki ezt a tésztát is. Már a hozzávalókat olvasva sejtettem, hogy ez valami nagyon finom lehet, és mivel Marko baba angyalian jó kisfiú, és sokat alszik, közös sütkérezésbe kezdtünk. Fél óra alatt el is készült a mennyeien finom, és laktató ebéd, gazdag vadasszósszal és a puhára sült májjal. Tökésletes kombináció. Máskor is fogom készíteni:)
1 megjegyzés:
Nyami, jó kis kombináció. A fotó is nagyon vonzó!
Megjegyzés küldése