9/06/2009

Spagetti májjal, vadasmártásban



  • 300 gr spagetti tészta
  • 500 gr csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 bögre tejföl
  • 2-3 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • 1 dl fehérbor/leves
  • 250 gr főtt leveszöldség
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • pici olaj
Kevés olajon süsd át a csirkemájat, majd szedd tányérra. A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, öntsd hozzá a fehérbort vagy a levest, majd add hozzá a tejföl+mustár+liszt keverékét. A megfőtt leveszöldséget botmixerrel pürésítsd össze, és add a szószhoz. Pár percig rottyantsd az egészet össze (ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis levest), fűszerezd, tedd vissza a szószba a májat, és még egy pár percig hagyd a tűzön, hogy szépen elvegyüljönek az ízek. A spagettitésztát sós vízben főzd meg, csepegtesd le, majd jól forgasd össze a májas vadasszósszal. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálald.
P.S: Anyu itt volt nálunk, hogy segítsen a házimunkában, hogy én nyugodtan foglalkozhassak a picivel. Magával hozta a Gyermelyi tésztakönyvét, amiben egy csomó nagyon gyors és nagyon finom recept van, abból néztük ki ezt a tésztát is. Már a hozzávalókat olvasva sejtettem, hogy ez valami nagyon finom lehet, és mivel Marko baba angyalian jó kisfiú, és sokat alszik, közös sütkérezésbe kezdtünk. Fél óra alatt el is készült a mennyeien finom, és laktató ebéd, gazdag vadasszósszal és a puhára sült májjal. Tökésletes kombináció. Máskor is fogom készíteni:)

1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Nyami, jó kis kombináció. A fotó is nagyon vonzó!