8/16/2010

Rozsos-búzás kenyér



  • 375 ml víz
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 250 gr búzaliszt
  • 250 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 tasak porélesztő
A hozzávalókat a leírt sorrendben öntsd a kenéyrsütőgél üstjébe, és süsd meg alapprogramon. A megsült kenyeret borítsd ki, hagyd fél órát hűlni és szeleteld.
P.S: Recept innen.Imádjuk a rozskenyeret, és a házinál nincs is jobb:)

4 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Kitaláltad a gondolatomat, most jöttem haza a boltból egy csomag rozsliszttel.

Bianka írta...

Nagyon szép lett

Eva írta...

Nem mondod! Alig várom, hogy lássam, nálad mi sül ki belőle!Puszi!!!

Padlásszoba írta...

SZia!

Nutella helyett (csak mert látom, hogy van a receptben :)) ha van kedved, próbáld ki ezt. Sokkal határozottabb, mégis lágyabb az íze, mint a boltié. (Van ilyen ellentmondás egyáltalán? :))
http://kispadlasszoba.blogspot.com/2010/04/nutella-hazilag.html