- 75 gr vaj
- 100 gr cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojás
- 100 gr liszt
- 50 gr étkezési keménítő
- 1 kk sütőpor
- 750 gr savanykás alma
- 1,5 dl tejföl
- 50 gr cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojás
Tetejére:
- 1 ek porcukor
A tésztához a vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a keményítőt és a sütőporos lisztet. A tésztát töltsd kivajazott formába, és símítsd el a tetejét. Az almát hámozd meg, és vágd fél cm-es szeletekre. A tésztán körkörösen rendezd el az almaszeleteket, majd tedd be az egészet a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 35 percig. A tejfölt keverd össze a tojásokkal, cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsd az almaszeletekre. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 25 percig. Vedd ki a tortát a sütőből, hagyd kihűlni, és porcukorral meghintve tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése