11/04/2010

Sajtszószban sült diós karfiol


  • 1 nagy fej karfiol
  • ételízesítő
  • 0,5 l tej
  • 50 gr vaj
  • 4 ek liszt
  • 2 db ömlesztett kockasajt
  • 150 gr reszelt cheddar (vagy más) sajt
  • őrölt szerecsendió
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 2 marék darabolt dió
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, és párold puhára. Egy tűzálló tál aljára szórj 2 ek zsemlemorszát, madj szedd bele a párolt karfiolt, szórd meg egy kis ételízesítővel. Szórd rá a darabolt diót is. Egy nagyobb lábasba öntsd bele a tejet, add hozzá a vajat és a lisztet, keverd el, majd forrald fel. Forrástól számítva, kézi habverővel kevergetve főzd még pár percig, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, add hozzá a kockasajtot és a reszelt cheddart, a szerecsendiót, és ha szükséges, sózd meg. Jól keverd át az egészet, a sajt gyönyörűen meg fog benne olvadni. Ezzel a sajtkrémmel öntsd le a karfiolt,szórd meg a maradék 2 ek zsemlemorzsával és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben olyan 25-30 percig, amíg szép aranybarnára nem sül.
P.S: Innen inspirálódtam:)Tökéleters köret, nagyon gyorsan elkészül, a sajtszósz pedig valaim isteni krémesre sül össze a karfiollal:) Szerettük!

Nincsenek megjegyzések: