12/30/2010

Karácsonyi keksz tekercs


  • 100 gr apróra vágott dió
  • 100 gr összetört keksz
  • 100 gr mazsola
  • 100 gr aszalt füge
  • 100 gr porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 0,5 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • apróra vágott zselés cukor (opcionális, el is hagyható)
  • narancslé
  • 2 kisebb ostyalap

Az ostyalapokat tedd két benedvesített konyharuha közé, hogy puhuljon. A fügét és a mazsolát aprítsd össze késes aprítógépben (ha ilyened nincs, húsdarálón is ledarálhatod). Add hozzá a kekszet, porcukrot, vaníliás cukrot, a diót és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd adj hozzá annyi narancslevet, hogy jól formázható legyen a massza. Kend a cuccot az ostyalapokra úgy, hogy az egyik szélén hagyj üresen kb. 2 cm-nyi helyet, hogy ne follyon ki a töltelék, majd szórd meg apróra vágott zselé cukorral. Tekerd fel, és hagyd száradni. Vágd falatnyi daraboka, és tedd mindegyiket apró papírkosárba.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj nagyon finom lehet

Sikerekben Gazdag Boldog Újévet Kívánok

Viki írta...

Fantasztikus milyen egyszerű, s milyen finom lehet.

Boldo Új Évet kívánok Neked és Kedves Családodnak.

szepyke írta...

Boldog új évet kívánok szeretetben, békességben!

Cristina írta...

Boldog Uj Evet Kivanok!

Kata írta...

napok óta ezt nézem, be sem zártam az ablakot a gépemen. addig nézem, míg meg nem csinálom:)
BUÉK nektek, minden jót kívánok!