6/22/2011

Görögös kenyérsaláta




  • 1 kisebb baguette (graham)

  • 4 paradicsom

  • 1 uborka

  • 1 marék magozott, fekete olívabogyó

  • 100 gr feta sajt felkockázva

  • 2 ek olívaolaj

  • pici balzsamecet

  • bazsalikom


A bagettet kockázd fel falatnyi darabkákra, tedd a kenyérkockákat egy tűzálló tálba, locsold meg 1 ek olívaolajjal, és grill funkción pirítsd mindkét oldalról őket aranybarnára, majd hagyd kihűlni. A paradicsomot kockázd fel, az uborkát szintén. A kenyérkockákat, a paradicsomot, az uborkát, a fetát és az olívabogyót tedd egy tálba, szórd meg apróra vágott bazsalikommal, és a maradék 1 ek olívaolaj és a balzsamecet keverékével, forgasd jó alaposan össze és tálald.


P.S: Forrás: BBC Good Food Magazine, 07/2006, pici változtatásokkal.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta.

Bianka írta...

Isteni