4/01/2012

Nigella amerikai palacsintája



  • 220 gr liszt

  • 1 zacskó sütőpor

  • 1 kk cukor

  • 2 ek olaj

  • 3 dl tej

  • 2 tojás

  • pici olaj vagy vaj a sütéshez


A lisztet keverd össze a sütőporral és a cukorral. A tejhez add hozzá a tojásokat, és 2 ek olajat, keverd síma masszává, majd apránként adagold hozzá a lisztes keveréket. Keverd csomómentesre. Egy serpenyőben olvassz fel egy kis vajat, vagy forrósíts fel egy pici olajat, majd a tésztából adagolj bele kb. 4 cm átmérőjű halmokat (nálam olyan 3/4 merőkanálnyi tészta volt 1 darab). A palacsintákat mindkét oldalról pár perc alatt süsd aranybarnára, szedd tányérra, juharsziruppal, friss gyümölccsel és tejszínhabbal tálald.



P.S: Az történt, hogy volt egy nagy halom vasalatlanom, de mivel nem akartam a családot édesség nélkül hagyni hétvégén, valami nagyon gyorsat akartam készíteni, hogy a többi dolgommal is tudjak végezni. Amerikai palacsinta. Jöhet. Nigella kézenfekvő forrás volt. A tészta percek alatt összedobható, gyorsan meg is sül, és tényleg finom (nem sós és nem is édes, így a töltelék bármi lehet). Mi maradtunk az egyszerű, európai ízlésvilágnál (gyümölcs, méz/juharszirup, tejszínhab, de mogyorókrémmel, pudinggal is finom). Azért a Nigella féle bacon juharszirupos palacsintával kombinálva nálunk már kivágná a biztosítékot. Aki bátrabb, itt olvashatja Nigella eredeti receptjét.

Nincsenek megjegyzések: