4/15/2012

Grízes pizzás rétes




  • 10 réteslap

  • 200 gr gríz

  • 3 dl joghurt

  • 1 dl olaj

  • 1 sütőpor

  • só (ízlés szerint, nálam 1 kk)

  • 250 gr szeletelt gépsonka

  • 250 gr reszelt sajt

  • 10 ek paradicsompüré

  • 200 gr konzerv gomba

  • oregano

Tetejére:


  • 1 dl tejföl

  • 2 tojás

  • szezámmag


Keverd össze a joghurtot, az olajat, a grízt, a sütőport és a sót. Először fogj 2 réteslapot. A másodikat kend meg vékonyan egy ici pici olajjal. Erre tedd a 3. réteslapot, ezt kend meg a joghurtos-grízes cuccal. Erre jön a 4. réteslap, amit szintén megkensz a joghurtos-grízes cuccal. Most jön az 5. réteslap, amit kenj meg 5 ek paradicsompürével (vagy ketchuppal, vagy pizzakrémmel, ha azt jobban szereted). Szórd meg jó bőven oregánóval, helyezd rá a sonkszeletek felét, szórd rá a reszelt sajt és a gomba felét, majd tekerd fel. Ugyanígy csinálj még egy tekercset. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le a tojás+tejföl keverékével. Szórd meg pici sóval és szezámmaggal. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.

1 megjegyzés:

zsilda írta...

Köszönöm a receptet,többször elkészítettem már,szeretjük!