- 10 réteslap
- 200 gr gríz
- 3 dl joghurt
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
- só (ízlés szerint, nálam 1 kk)
- 250 gr szeletelt gépsonka
- 250 gr reszelt sajt
- 10 ek paradicsompüré
- 200 gr konzerv gomba
- oregano
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- szezámmag
- só
Keverd össze a joghurtot, az olajat, a grízt, a sütőport és a sót. Először fogj 2 réteslapot. A másodikat kend meg vékonyan egy ici pici olajjal. Erre tedd a 3. réteslapot, ezt kend meg a joghurtos-grízes cuccal. Erre jön a 4. réteslap, amit szintén megkensz a joghurtos-grízes cuccal. Most jön az 5. réteslap, amit kenj meg 5 ek paradicsompürével (vagy ketchuppal, vagy pizzakrémmel, ha azt jobban szereted). Szórd meg jó bőven oregánóval, helyezd rá a sonkszeletek felét, szórd rá a reszelt sajt és a gomba felét, majd tekerd fel. Ugyanígy csinálj még egy tekercset. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le a tojás+tejföl keverékével. Szórd meg pici sóval és szezámmaggal. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.
2 megjegyzés:
Szia!
Rég írtam már neked, de ezt a receptet most külön megköszönném. :-)
Köszönöm a receptet,többször elkészítettem már,szeretjük!
Megjegyzés küldése