Egy jó salátához nem kell más, csak a friss, roppanós hozzávalók, és egy igazán jó öntet. Ez az én variációm a cézár saláta öntetre, persze eltér az eredetitől, mivel nem szeretek nyers tojást használni. Mint ahogy azt már tőlem megszokhattátok, ezzel sincs sok munka:), pár hozzávaló, 1 joghurtos pohár mércének, késes aprítógép, és pár perc alatt kész az igazán fullos dressing. Így készítem:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 ek szardellapaszta
- 1 ek mustár (dijoni, ha az nincs, jó a síma is)
- 1 ek worcestershire szósz
- 1 pohár majonéz
- 0,5 pohár reszelt parmezán
- só
- bors
A hozzávalókat tedd késes aprítógépbe, pár perc alatt turmixold krémesre, és ennyi! Szardellapasztát szinte mindenhol lehet venni, hűtőben keressétek, kb. 300 HUF-ba kerül, érdemes megvenni. Ha mégsincs otthon, helyette nyugodtan használhatsz 2 szardíniát konzervből, jól lecsöpögtetve:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése