7/16/2012

Mángoldos krumplis köret


  • 4 közepes krumpli
  • 300 gr mángold
  • vegeta
  • pici olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • őrölt bors

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és tedd fel vegetás vízbe főni. A mángold leveleket jó alaposan mosd meg, távolítsd el a vastag szárrészt, tekerd fel, mint a rétest, és így vágd csíkokra. Amikor a krumpli már majdnem kész, add hozzá a mángoldot, és főzd még pár percig. Egy külön lábasba önts egy kis olívaolajat, hevítsd fel, és add hozzá a lisztet. Amikor már kezd habosodni és pirulni, dobd rá az összezúzott fokhagymát, pirítsd egy picit, csak pár másodpercig, épp hogy a fokhagyma aromája kioldódjon, majd öntsd fel a tejjel. Kézi habverővel kevergetve főzd, amíg krémes nem lesz, sózd, vegetázd ízlés szerint, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a lecsöpögtetett krumpli-mángold keveréket, és jól forgasd össze. Szórd meg bőven frissen őrölt borssal, és már kész is.

P.S: Ez egy tipikus tengerparti, dalmát köret, sült hal mellé, friss salátával eszik, és nagyon de nagyon finom:)

Nincsenek megjegyzések: