- 4 közepes krumpli
- 300 gr mángold
- vegeta
- pici olívaolaj
- 1 ek liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- só
- őrölt bors
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és tedd fel vegetás vízbe főni. A mángold leveleket jó alaposan mosd meg, távolítsd el a vastag szárrészt, tekerd fel, mint a rétest, és így vágd csíkokra. Amikor a krumpli már majdnem kész, add hozzá a mángoldot, és főzd még pár percig. Egy külön lábasba önts egy kis olívaolajat, hevítsd fel, és add hozzá a lisztet. Amikor már kezd habosodni és pirulni, dobd rá az összezúzott fokhagymát, pirítsd egy picit, csak pár másodpercig, épp hogy a fokhagyma aromája kioldódjon, majd öntsd fel a tejjel. Kézi habverővel kevergetve főzd, amíg krémes nem lesz, sózd, vegetázd ízlés szerint, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a lecsöpögtetett krumpli-mángold keveréket, és jól forgasd össze. Szórd meg bőven frissen őrölt borssal, és már kész is.
P.S: Ez egy tipikus tengerparti, dalmát köret, sült hal mellé, friss salátával eszik, és nagyon de nagyon finom:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése