7/25/2012

Jamie tészta salátája

  • 300 gr apró kagyló tészta
  • 3 jó nagy gerezd fokhagyma
  • 500 gr koktélparadicsom (vagy síma)
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • 4 ek fehérborecet
  • 7 ek extra szűz olívaolaj
  • bors

A tésztát főzd meg bő sós vízben úgy, hogy dobd a vízbe a fokhagyma gerezdeket is. Szűrd le, hideg víz alatt hűtsd le. Amíg a tészta hűl, darabold fel apróra a paradicsomot, olívabogyót és az uborkát, leglább olyan apró legyen minden, mint maga a tészta. A fokhagymagerezdet, a fehérborecetet, az olívaolajat, sót, borsot és a bazsalikomot dobd késes aprítógépbe, és mixeld össze. A tésztát keverd össze a zöldségekkel, locsold rá az öntetet és forgasd jó alaposan össze.

P.S: Hát ez valami isteni, feltétlen érdemes kipróbálni. A hozzávalókon csak minimálisan változtattam, az öntet elkészítésénél többet, aki szeretné, az eredetit megnézheti itt:)

Nincsenek megjegyzések: