12/24/2012

Karácsonyi diós aprósüti

Nálunk nincs Karácsony ezek nélkül a diós sütik nélkül. A család imádja, minden évben kérik. Nagy előnye amellett, hogy mutatós és finom, hogy jó előre el lehet készíteni, hetekig elvan a fémdobozban. Nagyjából a mézesekkel egyidőben el lehet készíteni ilyen egyszerűen:

  • 500 gr liszt (rétes és finom keverve)
  • 250 gr vaj/margarin
  • 250 gr darált dió
  • 250 gr cukor
  • 3 tojás
  • vanília aroma pár lökettel
Forgatáshoz:
  • vaníliás porcukor

A tészta hozzávalóit tedd tálba, és gyúrd addig, amíg szép egynemű tésztát nem kapsz. Először lehet, hogy úgy fogod gondolni, hogy na, ebből aztán tészta nem lesz, pedig lesz, csak gyúrd, aztán egyszer csak hirtelen úgy összeáll, hogy rá se ismersz.Ha ezzel megvagy, jöhetnek a kis formák: kagyló, kosár, hullócsillag, dió, vagy ami épp van, és amit meg lehet tölteni. A tésztából vegyél el olyan diónyi adagokat, nyomkodd a formákba, de ne teli, mert emelkedni fog. Süsd 200 C-on amíg a teteje világosbarnára nem pirul. Nálam nagyjából ez 12 perc. Ha megsültek, picit hagyd hűlni, mjd még langyosan forgasd bele a vaníliás porcukorba. Ennyi:)

Nincsenek megjegyzések: