- 1 fej vöröshagyma
- 3 el olaj
- 500 gr krumpli
- só
- ételízesítő
- 1 csokor tárkony
- 1 dl tejszín
- 2 ek fehérborecet
A felforrósított olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, öntsd fel 1 liter vízzel, és add hozzá a felkockázott krumplit. Sózd, adj hozzá egy kis ételízesítőt és az apróra vágott tárkonyt . Amikor a krumpli már puhára főtt, add hozzá a fehérborcetet, és a tejszínt, forralj rajta még egyet, kóstold meg, ha kell, ízesítsd rajta még egy kiscsit. Ennyi.
P.S: Ezt a receptet az NLC-ről próbáltam ki. Olyan kis egyszerű, rettent kevés hozzávalóból egy nagyon kellemes,és finom leves készült el. Nekünk nagyon ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése