12/29/2012

Tárkonyos burgonyaleves

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 el olaj
  • 500 gr krumpli
  • ételízesítő
  • 1 csokor tárkony
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek fehérborecet

A felforrósított olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, öntsd fel 1 liter vízzel, és add hozzá a felkockázott krumplit. Sózd, adj hozzá egy kis ételízesítőt és az apróra vágott tárkonyt . Amikor a krumpli már puhára főtt, add hozzá a fehérborcetet, és a tejszínt, forralj rajta még egyet, kóstold meg, ha kell, ízesítsd rajta még egy kiscsit. Ennyi.

P.S: Ezt a receptet az NLC-ről próbáltam ki. Olyan kis egyszerű, rettent kevés hozzávalóból egy nagyon kellemes,és finom leves készült el. Nekünk nagyon ízlett. 

Nincsenek megjegyzések: