- 3 ek olívaolaj
- 1 hagyma fekkockázva
- 2 sárgarépa felkarikázva
- 2 piros kaliformiai paprika felszeletelve
- 2 kisebb cukkini felkarikázva
- só
- bors
- vegeta
- apróra vágott friss bazsalikom
- 0,5 kk fokhagyma granulátum
- 2 dl couscous
- 3 dl leves alaplé
A felforrósított olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a sárgarépát, cukkinit és a paprikát, sózd, borsozd, szórd meg egy kis vegetával. Picit pirítsd, épp csak amíg a zöldségek roppanósra nem pirulnak (ez kb 5-6 perc). Add hozzá a bazsalikomot és a fokhagyma granulátumot, keverd össze, majd add hozzá a couscoust, öntsd hozzá a levest, és forrald fel. Amikor már forr, vedd le a tűzről, fedd le, és hagyd állni, amíg a couscous magába nem szívja a folyadékot és meg nem puhul (ez olyan 8-10 perc). Villával lazítsd fel, hogy a couscous szemek elváljanak egymástól, és már tálalhatod is:)
2 megjegyzés:
Sziasztok!
Arvens vagyok Washington DC-bol. Ez a "zoldseges couscous"- os koret fantasztikus! Ugy keszitettem el, ahogy le volt irva, es nagyon jo, hogy rogton dupla adagot foztem, mert ahogy keszen lett, es csodalkozva kostolgattam, becsodalkoztam a felet. Miert csodalkoztam, mert annyira fantasztikus volt, es 20 perc alatt keszen is lett.
Feltetlenul probaljatok meg!
Ez a hely amugy is csodalatos!
Udv, Arvens
Arvens, de kedves vagy!Nagyon örülök, hogy ízlett a couscous!Remélem, még sokszor látogatsz majd el hozzám!
Megjegyzés küldése