2/18/2013

Tíz perces nutellás narancsos kuglóf

  • 4 tojás
  • 250 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 200 gr liszt
  • 0,5 sütőpor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 jó nagy ek nutella
  • +3-4 ek tej
  • 1 közepes narancs reszelt héja és leve
A tojások sárgáját keverd jó habosra a cukorral és  a vaníliás cukorral, add hozzá a tejet és az olajat, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet. Reszeld bele a narancs héját és add hozzá a levélt is, keverd össze. Kanállal forgasd bele a tojásfehérjéből készült kemény habot, majd a massza 2/3-át öntsd vajazott-lisztezett kuglóf formába. A maradék tésztához add hozzá a kakaóport és a nutellát, majd adj hozzá 3-4 ek tejet, ha esetleg túl sűrű lenne a massza. Ezt a nutellás tésztát öntsd a fehér tésztára, hústűvel vagy villával csinálj bele spirálokat, hogy szép tarka legyen, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig.
 
P.S: Recept alap: No Salty-s Tíz perces kuglóf, nagyon finom, puha tésztája, pár nap után sem szárad ki. Kisfiammal készítettük, és osztatlan sikere volt, Marko hármasával ette a szeleteket:)

1 megjegyzés:

Borso írta...

huh, ez de jól néz ki! :)