Anyutól kaptam gyönyörű szép szűzpecsenyét, így nem is volt kérdés, mi kerül hétvégén az asztalra:) Szűzérme+gomba+tejszín = pár perc alatt összedobható isteni vasárnapi ebéd:)
Kell hozzá:
- 100 gr vaj
- 600 gr szűzpecsenye
- só
- frissen őrölt bors
- vegeta
- 400 gr gomba
- 2 dl leves (szigorúan marhahúsleves, kiválóan megteszi kockából is)
- 2-3 dl főzőtejszín
A szűzpecsenyét készítsd elő (megmosni, letörölgetni papírtörlővel, lehártyázni, majd ujjnyi érmékre vágni). Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és süsd meg az érméket mindkét oldalról. Miközben sül, szórd meg frissen őrölt borssal és sóval, meg egy kis vegetával. Ez viszonylag gyorsan megvan, pár perc mindkét oldalról. Amikor a hús megsült, szedd ki egy tálra, a visszamaradt vaj+szaft keverékén pedig párold meg a felszeletelt gombát, amíg el nem fő a leve. Amikor ez kész, öntsd nyakon a marhahúslevessel, és a tejszínnel, tedd vissza bele a husit is, és rotyogtasd alacsony lángon, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Krumplipürével és szezonális friss salátával tálald:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése