- 5 közepes cékla
- 2 kis doboz natúr joghurt (300 gr)
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk fokhagyma granulátum/1-2 gerezd áttört fokhagyma
- 1 ek ecet
- só
- bors
- díszítéshez
- dió
- snidling
A céklát héjastól főzd puhára, majd hámozd meg és vágd kockákra. A joghurtot öntsd szűrőbe, a szűrőt tedd egy tálka fölé, és hagyd a joghurtból a savó kicsöpögjön, így jó sűrű lesz. A joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a fokhagyma granulátummal, ecettel, sóval és a borssal, majd forgasd össze a felkockázott céklával és a apóra darabolt dióval (ízlés szerinti mennyiség, jó ropogós lesz tőle). Amikor mindenhova jutott az öntetből, díszítsd fél diószemekkel és apróra vágott snidlinggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése