A lazac az egyik nagy kedvencünk. Nagyon jól variálható, egyáltalán nem zsíros, csupa egészség, és hihetetlenül finom. És ráadásul pár perc alatt el is készül.
- 4 szelet lazac filé (500 gr)
- 5 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- citromkarikák
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pici vegeta
- apróra vágott friss bazsalikom (de jó a szárított is)
Az olívaolajat keverd össze a citromlével, sóval, borssal, pici vegetával, add hozzá az áttört fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot. A halat tedd egy edénybe és öntsd rá a pácot. Hagyd benne pár órácskára. Fogj egy fóliát, tedd rá a halszeleteket,tegyél mindegyikre citromkarikákat, locsold meg a tálkában maradt páccal (ha maradt), és jó szorosan csomagold be. Tedd 200 C-ra előmelegített sütőbe és süsd kb 20 percig. Voila!
P.S: Aki először süt lazacot, annak súgom, hogy ez nem az a fajta hal, amelyik akkor jó, ha fehér már a húsa, ez ha már kész, akkor is megtartja a narancsos-rózsaszínes (mondhatnám "lazac":)))színét. Ez azért fontos, hogy nehogy túlsüssük, mert akkor picit tud száraz lenni. Ennek tényleg elég a 15 max 20 perc (hal vastagságától függően), és isteni omlósra sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése