2/24/2014

Gombás balzsamecetes szűzpecsenye


  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szűzpecsenye
  • 400 gr csiperkegomba
  • bors
  • vegeta
  • 1 kk majoránna
  • pici olaj
  • 1 bögre húsleves (kb.2,5 dl)
  • 1 bögre tejszín
  • 1 kk étkezési keményítő
  • 3 ek balzsamecet


A húst mosd meg, hártyázd le, és vágd kisebb kockákra. Egy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsd meg a húst. Amikor kész, szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, szórd meg a majoránnával. Add hozzá a balzsamecetet (ha picik a gyerekek, akkor ezt el is lehet hagyni, ők annyira nem díjazzák a pikáns ízeket), rottyants rajta egyet, és öntsd fel a húslevessel. Tedd vissza a serpenyőbe a húst, a tejszínben pedig keverd el a keményítőt, majd öntsd azt is bele. Alacsony lángon picit sűrítsd be, és főtt tésztával tálald.

1 megjegyzés:

Nelli írta...

Finom lehet! :-) Szoktam ilyet készíteni, de balzsamecetet nem tettem rá eddig. Legközelebb kipróbálom.