10/21/2018

Görög fasirt golyók szaftban

  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 6 db friss paprika
  • 2 paradicsom
  • bors
  • olívaolaj
A fasirthoz:
  • 500 gr darált pulykahús (vagy más darált hús)
  • 1 zsemle tejbe áztatva
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • oregánó
  • bors
  • vegeta
  • 2 ek zsemlemorzsa

A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, a fokhagymát nyomd át fokhagymaprésen, a sárgarépát karikázd fel, és az egészet pirítsd szépen össze az olívaolajon. Add hozzá az vékony szeletekre vágott paprikát és a feldarabolt paradicsomot, sózd, borsozd. 
Amíg a zöldség pirul, a fasirthoz keverd össze a darált húst a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a fűszerekkel, és 2 ek zsemlemorzsával. Formálj belőle húsgombócokat.
A zöldségeket öntsd egy tűzálló tálba, a tetejére tedd rá az elkészített húsgombócokat, és süsd az egészet aranybarnára 200 C-on a sütőben. Krumplipürével vagy rizzsel tálald.

Recept innen, ez valami nagyon jó, készítsétek bátran!

Nincsenek megjegyzések: