4/26/2020

Fügés aszalt szilvás kalácspuding vaníliaöntettel

Ha maradt egy kis fonott kalács, vagy kifli, készítsétek el ezt az isteni kalácspudingot. Pofonegyszerű, az íze pedig isteni. De komolyan. Mutatom, hogy készítsd:

 Kalácspudinghoz:

  • 300 gr (szikkadt) fonott kalács, vagy kifli
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 ek cukor
  • 0,5 kk fahéj
  • puha aszalt szilva és füge (amennyit gondolsz, én nagyjából 10 szemet tettem mindegyikből)
Tetejére:

  • 2 ek cukor
  • 1 csapott kk fahéj

Vaníliaöntet:

  • 375 ml tej
  • 60 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • pici őrölt vanília
  • 125 ml tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek vaníliás pudingpor


A kalácsot kockázd fel falatnyi darabokra. A tojásokat keverd össze a cukorral, a tejszínnel, tejjel és a fahéjjal. Mehet bele a kalács, hagyd, hadd szívja meg magát a tejes masszával. Vajazz ki egy piteformát, és öntsd bele a masszát. Szórd meg a fahájas cukorral, majd mehet be a sütőbe 180 C-ra, amíg szép aranybarnára nem sül, nagyjából bő fél óra kell neki. Közben készítsd el a vaníliaöntetet. A tejet a 2 féle cukorral tedd fel főni, majd a tojássárgáját keverd össze a tejszínnel, majd a pudingporral. Legyen szép csomómentes. Amikor a cukros tej már meleg, add hozzá a pudingos keveréket, és állandó kevergetés mellett szépen főzd össze. Kész is! :)

Nincsenek megjegyzések: