4/11/2020

Fahéjas diós kuglóf (Dr Oetker)




  • 250 gr margarin
  • 250 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 ek rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
  • 1 kk fahéj
  • 250 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 250 gr mazsola
  • 125 gr darált dió

Tetejére:

  • vaníliás porcukor
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, rummal, tojásokkal és fahéjjal keverd habosra. Add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd a darált diót, és legvégül a mazsolát. A masszát öntsd vajazott-lisztezett kuglófformába, és süsd 160 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 85 perc). Hagyd hűlni, majd a tetejét szórd meg vaníliás porcukorral.


Nincsenek megjegyzések: