9/11/2020

Keskül - török kókuszkrém


  • 40 gr kókuszreszelék
  • 40 gr étkezési keményítő
  • 70 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dl tej

Tetejére:
  • kókuszreszelék
  • darabolt pisztácia vagy más magvas gyümölcs/gyümölcsök (eper, áfonya stb.)

A kókuszreszeléket, a keményítőt, a cukrot, vaníliás cukrot keverd össze és öntsd rá a hideg tejet. Tedd fel főni, és folyamatosan kevergetve főzd puding sűrűségűre. Adagold hideg vízzel kiöblített tálkába, hagyd teljesen kihűlni. Tetejére szórj kókuszreszeléket, és/vagy apróra vágott magvakat, gyümölcsöt.









2 megjegyzés:

Timi írta...

Akkor ez olyasmi, mint egy kókuszos puding? Nagyon finom lehet!!!

Eva írta...

Ez pont olyan, Timi, csak sokkal krémesebb az állaga, nagyon finom. Próbáld ki bátran! :)