2/21/2021

Rakott palacsinta



  • Kb. 10- 12 palacsinta

Töltelék:

  • 500 gr túró
  • 100 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 2,5 dl tej
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 40 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
A túrót keverd össze a két féle cukorral, add hozzá a citrom reszelt héját és két nagy tojást. Töltsd meg a palacsintákat a töltelékkel, majd vágd mindegyiket három egyenlő részre. Vajazz ki egy nagyobb, vagy két kisebb tűzálló tálat, majd rendezd el szorosan egymás mellé a palacsintákat. (Lehet egy vagy két sorban is egymás tetejére, épp attól függően, mekkora tálat használsz). A tejben keverd el csomómentesre a pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adj hozzá két tojást is. Keverd szép krémesre, és öntsd nyakon a vaníliás krémmel a palacsintákat. Mehet az egész be a 180 C-ra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sül.

Ha szeretitek, mehet porcukor a tetejére 😊


Ha nincs állandó palacsintareceptetek, válogassatok ezek közül:

1 megjegyzés:

Timi írta...

Oh, ezt a pudingos megoldást még nem próbáltam! Köszi az ötletet!!! :o))