- 250-300 gr teljes kiőrlésű spagetti tészta
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3-4 marék fagyasztott spenót
- 2 dl 22%-os főzőtejszín
- kb. 1 merőkanálnyi a főzővízből
- só
- bors
- grana padano sajt
A tésztát bő, lobogó sós vízben főzd meg al dente. Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a vékonyra felszeletelt fokhagymát, pirítsd egy kicsit, hogy az olaj átvegye az ízét, majd dobd rá a spenótot (bocsánat, hogy nem írtam pontos mennyiséget a spenótból😁, ez nem olyan, amit el lehet rontani, ha többet teszel, jobban spenótos lesz, ennyi). Ha felengedett, mehet rá a sűrű tejszín, só, bors ízlés szerint. Ekkor keverd bele a tésztát, keverd el, és ha kell, adj hozzá a főzővízből annyit, amivel pont jó krémesre fellazítod a mártás (a 22%-os tejszín tényleg sűrű😇). Jól forgasd össze az egészet, és grana padanoval bőségesen megszórva tálald.
1 megjegyzés:
Nálunk is a spenótos tészta a joker kaja :) Ha nincs ötletem, mit is főzzek, erre a kajára mindig számíthatok :))) Persze én csak egyszerűen az elkészített spenóthoz keverem a tésztát, de a te verziódat is ki fogom próbálni! :)
Megjegyzés küldése