2/22/2021

Spenótos tejszínes tészta

Ha szeretitek a spenótot, ez egy 15 perc alatt összedobható gyors ebédnek tökéletes, ajánlom sok szeretettel! 💓

  • 250-300 gr teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 marék fagyasztott spenót
  • 2 dl 22%-os főzőtejszín
  • kb. 1 merőkanálnyi a főzővízből
  • bors
  • grana padano sajt

A tésztát bő, lobogó sós vízben főzd meg al dente. Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a vékonyra felszeletelt fokhagymát, pirítsd egy kicsit, hogy az olaj átvegye az ízét, majd dobd rá a spenótot (bocsánat, hogy nem írtam pontos mennyiséget a spenótból😁, ez nem olyan, amit el lehet rontani, ha többet teszel, jobban spenótos lesz, ennyi). Ha felengedett, mehet rá a sűrű tejszín, só, bors ízlés szerint. Ekkor keverd bele a tésztát, keverd el, és ha kell, adj hozzá a főzővízből annyit, amivel pont jó krémesre fellazítod a mártás (a 22%-os tejszín tényleg sűrű😇). Jól forgasd össze az egészet, és grana padanoval bőségesen megszórva tálald.

1 megjegyzés:

Timi írta...

Nálunk is a spenótos tészta a joker kaja :) Ha nincs ötletem, mit is főzzek, erre a kajára mindig számíthatok :))) Persze én csak egyszerűen az elkészített spenóthoz keverem a tésztát, de a te verziódat is ki fogom próbálni! :)