- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 500 gr darálthús (marka, pulyka, vagy amit szerettek)
- só
- bors
- vegeta
- 1 konzerv hámozott egész paradicsom (400 gr)
- oregáno (bőven)
- bazsalikom
- kakukkfű (pici)
- 350 gr orsótészta
- 2 dl tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
Az olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, adj hozzá vegetát ha szeretitek. Amikor a hús átsült, add hozzá a paradicsomkonzervet. Közben főzd meg sós vízben a tésztát. A szószt fűszerezd oregánóval, kakukkfűvel és bazsalikommal, adhatsz a tészta főzővizéből hozzá, ha túl sűrű lenne.A tésztát szűrd le és forgasd össze a szósszal. Öntsd egy tűzálló tálba. A tejfölt keverd össze a reszelt sajttal, és oszlasd el egyenletesen a tészta tetején. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése